måndag 3 januari 2011

Morotskaka från Leila Lindholm's a piece of cake

Det här är nog den godaste morotskaka jag smakat någon gång... Har både ätit den när min kära jobbarkompis Dessirée bakat den och testat att göra den själv. Lika god bägge gångerna.. MUMS!!

Kakan
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna


Cream Cheese Lime Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över den kalla kakan

Jag gjorde den i en fyrkantig bakform (23*23cm) då min runda är alldeles för liten och det blev jättebra =)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar