måndag 13 december 2010

Fejk cheeskake

Måste bara dela med mig av ett recept på en perfekt snabblagad "cheeskake" (utan chees :D)

10st Digestivekex
75g Smält smör
150g Vitchoklad
2dl Kesella vanilj
1-2 dl Valfria bär (hallon, blåbär, jordgubbar)

  • Sätt ugnen på 175ºC
  • Krossa kexen fint och blanda med det smälta smöret.
  • Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant till en botten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 min tills botten fått fin färg.
  • Under tiden botten gräddas, riv chokladen lite grovt på ett rivjärn.
  • Strö chokladen över den varma botten och låt svalna.
  • När kakan svalnat, bred på kesella och strö över bären. Servera genast.

Bör ätas samma dag annars stelnar chokladen.. Supersmarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar