lördag 4 december 2010

Krämig fiskgryta

Idag bjuder jag på ett recept som jag inte ens har provat att laga själv. Men vi var bjudna på lunch hos min kära jobbarkompis Josefine igår och hon bjöd på en av de godaste fiskgrytorna jag smakat.. Fisk är ju inte min stora passion och inget jag lagar själv, det brukar sambon få göra =). Men den här måste jag nog försöka mig på någon dag. Hon serverade den med pressad potatis, citron och dillmajonäs.. MUMS!


Krämig fiskgryta
För 4 personer.

Ingredienser
500 g valfri fisk (tex. lax, torsk) (Jossan använde lax och pangasius-filé)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
400 g krossade tomater
2 dl chreme fraich
Fiskbuljong i önskad mängd
1-2 dl räkor, chrabfish, kräftstjärtar
1 msk olja
Lite dill
Ev salt och peppar


Gör så här
Fräs lök vitlök i oljan strö på curry och späd med buljongen.

Rör i chreme fraich och krossade tomater.
Blanda i fisken som skurits i tärningar och låt koka ca 10 min.Ta sist i räkor och dill låt räkorna bli varma.

Serveras med ris och en god sallad.
Kan även spädas och ätas som soppa


______________________________________________________
Tillägg 2001-12-22

Nu har jag själv tillagat grytan och den uppskattades av alla här hemma... Mixade även en portion till Gabriel som ÄLSKADE det, perfekt!! Jag serverade den med ris, vitlöksbröd och dillmajonäs =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar